играчките

Кои бяха играчките на вашето време? Спомняте ли си поне малко за най-желаните дрънкулки, за които мрънкахте на мама и тате и вероятно така и не получихте? Преди колко време беше това и има ли разлика между тогавашните желания и тези сега? Вижте следващата инфографика и си припомнете джаджите от вашето време.

Аби Райън е нейният дизайнер. Тя е събрала и представила най-желаните детски играчки за последните 50 години. Не може да се каже на 100% дали изборът на играчките е направен на базата на продажби или подбора има някакво друго значение, но е факт, че поне за моето време повече неща са точни.

Picture credit: AbbyRyanDesign

Оригинален формат на снимката

Определено голяма част от вас ще познаят себе си в някоя от тях и сигурно могат много да разкажат за историята на своята играчка мечта. Лично аз си спомням, сякаш беше вчера, как се тръшках за едно тамагочи и така и не получих такова. Беше ме много яд, че всички деца в училище имат, а аз бях като отлъчен от гилдията на собствениците на тамагочита. Тази проклета играчка променяше всичко и сякаш даваше някакъв статус в обществото на първолаците.

[cquote]Коя е вашата джаджа и какви спомени ви навява тя?[/cquote]

Интересно е как времето се променя и сега най-желаните подаръци са iPhone, iPad или други подобни високотехнологични произведения. Сякаш вече никой не реди лего или играе с колички. Нормално е времето да налага своите промени и това ме навежда на една носталгия по онова, което днешните деца не могат да разберат.