Колегите от The Joy of Tech създадоха комикс, който показва за какво точно са благодарни технологичните босове за Деня на благодарността.

Комиксът, разбира се, е шега и осмива изминалите затруднения, гафове и победи на Марк Зукърбърг (Facebook), Тим Кук (Apple), Мариса Майер (Yahoo), Джеф Безос (Amazon), Лари Пейдж (Google) и Стив Балмър (Microsoft).

Марк Зукърбърг е благодарен за това, че е успял да закупи всички къщи, които заобикалят неговата, защото обича своята неприкосновеност и сигурност. Да, Facebook босът наистина закупи четирите къщи, които са в близост до неговата в Пало Алто. Същевременно обаче това е и препратка към промените в политиката на социалната мрежа по отношение на защитата на личните данни.

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук пък е благодарен за търпението на патентния съд, който на няколко пъти отсъди в негова полза срещу вечния му конкурент в лицето на Samsung.

Мариса Майер от своя страна е благодарна за това, че изобщо седи на масата до такива големи имена. Благодарна е и, че Tumblr е все още толкова готина платформа, дори след като Yahoo я закупиха в началото на годината. Закачката тук е свързана с недоверието на повечето Tumblr потребители, които в началото на май месец бурно изразяваха своите притеснения. Доста голяма част от интернет потребителите и по-специално тези, които са част от Tumblr общността бяха на мнение, че Мариса Майер и управляваната от нея компания ще навреди на социалната мрежа.

Image credit: Nitrozac & Snaggy / geekculture