Ако при представянето на MacBook Pro преди броени дни ви е направило впечатление, че машината не може да бъде поръчана с конфигурация от 32GB RAM, не сте единствени. Коментирахме доста за лаптопа през последните дни, от това, че той има аудио жак (за разлика от новия смартфон на компанията), до възможностите, които ви се отварят при ползване на Touch Bar. Така че защо не разнищим мистерията около RAM паметта, с помощта на Фил Шилер?

Както докладват The Verge, читател на MacRumors се е допитал по въпроса до Apple чрез имейл, като малко по-късно е получил съобщение от самия Фил Шилер, който му е дал просто обяснение за това защо MacBook Pro не може да бъде закупен с 32GB RAM.

Липсата на 32GB вариант при поръчка на новия MacBook Pro повдига някои въпроси и притеснения (включително и мои). Тези 3GB/s при новото SSD компенсират ли? Например 16-гигабайтовата система да е достатъчно бърза, че с 32GB да няма особена разлика?

Ето и отговора на вицепрезидента на Apple:

Благодаря ви за имейла. Това е добър въпрос. За да поставим повече от 16GB бърза RAM памет в ноутбук към момента би изисквало система, която консумира много повече енергия и няма да е много ефикасна за такъв тип лаптоп. Надявам се да опитате новото поколение MacBook Pro — това е една наистина чудесна машина.

Е, ето го и отговорът. Ако искате повече от 16GB RAM за своя нов MacBook Pro, ще трябва до известна степен да се простите с дългия живот на батерията. Както знаем, Apple са познати с поставянето на приоритет когато става въпрос за батерия, така че ето защо не са предоставили възможност за поръчка на MacBook Pro с 32GB RAM.