superhosting

superhosting

Когато правиш сайт, и то както трябва, има едно нещо, което трябва да се има наум преди да се започне каквото и да е – вашият хостинг! Хостинг доставчикът е като част от вашата фирма и буквално се приема като партньор в начинанието ви. Какво прави един партньор? Той ви помага, грижи се за неговата част от работата и не го интересува дали имате проблем в 13 часа на обед или в 1 през нощта. Хостинг провайдерът трябва да бъде на линия, не само когато ви предлага добри параметри или цена, а когато имате нужда от съпорт.

В тази кратка статия искам да ви разкажа как стигнахме до нашия партньор superhosting.bg. Преди да си помислите, че става дума за рекламна публикация ще ви кажа, че не е такава. Реално дори Superhosting.bg не са информирани, че ще пишем за тях, а го правим като знак на признание за помощта и подкрепата, които са ни оказвали всеки път, когато сме имали нужда.

Когато започнахме да правим Smart News трябваше да решим от какво имаме нужда в началото на нашия проект. Стартирайки с много талант и идеи, но с малък ресурс, предпочетох да използвам по-ниска тарифа за хостинг, без да се поинтересувам от качеството на услугите и поддръжката им. Два месеца след старта нашият трафик се увеличи и макар и в рамките на нашия хостинг план сайтът започна да спира, да прави проблеми със скоростта на зареждане и т.н. Разбирах, че трябва да преместим сайта на по-висока тарифа. Увеличихме два пъти тарифата а проблемите не преставаха. Съпортът на тогавашната хостинг компания, която ползвахме не ни обръщаше внимание, не ни отговаряха на време и не информираха, когато правят профилактики. Моментът, в който всичко излезе от контрол бе, когато сайтът започна да спира за часове без никой да ни информира. След като успяхме да се свържем с техническата поддръжка ни убеждаваха, че сървърите се хакват, че било за наше добро и т.н.

Тези случки ме накараха да проуча по-сериозно пазара, защото общо взето параметрите като цифри са почти еднакви навсякъде, а най-трудното нещо е да установиш именно качественото на обслужване и поддръжка. Много хора в онлайн бранша у нас ме насочиха към SuperHosting, които до тогава знаех, че са най-комерсиално известната компания на пазара. Обикновено не предпочитам комерсиалните и популярните, но уви имахме нужда от най-доброто, за да продължим да развиваме Smart News. В крайна сметка на един семинар попаднах на управителя на фирмата – г-н Русанов. Той обясни за технологиите и сигурността на данните, след което проведохме кратък разговор, в който бях поканен да посетя офиса им. Не успях да направя посещението, но бях решен да опитам услугите им. След няколко месеца на проучване и установяване на факта, че именно суперхостинг се развива спрямо трендовете на техния бранш, въвеждането на редица услуги за клауд потребителите са правилния избор. Като изключим тези постижения и добавим, че екипът, който движи фирмата е изграден от професионалисти и невероятни хора, които участват в много инициативи и проекти, които подкрепят безкористно. Опитват се да допринесат и за развитието на бранша, в който безпорно са лидери, участвайки с техните експерти на почти всички сериозни събития, които се водят у нас.

Методи Дреновски Суперхостинг

До ден днешен получаваме невероятно отношение и много, много добро обслужване през цялото денонощие, а това е и услугата, която търси всеки, който започва своя онлайн бизнес. След 2 години с тях като партньор, SmartNews.bg се държи изключително добре и сме горди да обявим, че увеличаването на трафика към сайта не влияе на производителността ни.

Искам да посъветвам всеки, че при нужда от хостинг, трябва да имате предвид, че обслужването и техническата поддръжка са параметър, който не фигурира в офертите на доставчиците и че просто трябва да проучите преди да изберете. Проследете развитието на компанията и това какво ги движи напред и, ако асоциирате себе си с тях, то това е правилният избор.

Към днешна дата SuperHosting остават наш партньор и избор за дом на сайтовете ни. Пожелаваме на SuperHosting и целия екип на компанията една още по-успешна година и много нови (доволни като нас) клиенти!