Robinhood вече е най-скъпата компания, основана от българин в света. Това стана след като тя успешно завърши серия D за набиране на рисков капитал, привличайки инвестиции в размер на 363 млн. щ. долара. В резултат стартиращата фирма вече се оценява на впечатляващите 5.6 млрд. щ. долара.

Robinhood е създадена от младия българин Владимир Тенев и неговия познат от Станфорд Байджу Бат. По същество тя представлява приложение за улеснена търговия с акции, което става все по-популярно сред милениъл поколението, заради липсата на комисионни.

В новия рунд на рисково финансиране са се включили инвеститори като фонда Capital G, който е част от групата на Google / Alphabet, както и някои от най-известните рискови фондове в Силициевата долина като Sequoia и Kleiner Perkins.

Ръководството вече съобщи, че ще използва новопривлечените средства за да разшири екипа си и да пусне на пазара нови продукти. Припомняме, че Robinhood съществува от около четири години и вече има 4 милиона регистрирани потребители.

Сподели
Предишна страница50 Cent се скара с Instagram и напуска платформата
Следваща страницаPanasonic представи високоустойчивия фотоапарат LUMIX FT7
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.