Когато говорим за Hearthstone, със сигурност всички вече сме свикнали със много интригуващите експанжъни, които от Blizzard пускат на всеки няколко месеца. В общи линии това е техния начин да добавят още кард пакове към играта, както и да направят някои интересни нововъведения. И след като вече се нарадвахме на The Witchwood, логично дойде време за освежаване на геймплея с ново приключение.

 

Е, новия Hearthstone експанжън се казва The Boomsday Project и той ще излезе официално на 7-ми Август. Това е деветия експанжън в играта, като и тук от Blizzard са ни приготвили някои крайно интересни моменти, включително 135 чисто нови карти, по една нова легендарна карта за всеки клас, нов алтернативен Warlock герой наричащ се Mecha-Jeraxxus, както и нов тип сингъл плейър кампания.

 

Името на тази нова сингъл плейър кампания е Puzzle Lab, като цялото нещо е разделено на четири различни предизвикателства. Това са Lethal, Mirror, Board Clear и Survival и всяко едно от тези предизвикателства изисква определен тип действие от играча, като идеята явно е да бъдете под максимално напрежение през цялото време.

 

Общо взето звучи малко, като правенето на залози за голмайстор от bet365, където доста хора са се поизпотили покрай вече отминалото световно в Русия. И след всичкото напрежение и усилия свързани с въпросните четири експеримента (или предизвикателства), вие ще се изправите срещу самия Dr. Boom, в неговата лична работилница. Ако все пак успеете да победите Dr. Boom, то ще бъдете възнаградени с една страхотна карта в края на Puzzle Lab-a.

 

Макар, че мнозина са разединени относно сингъл плейър кампаниите в Hearthstone и до колко те са адекватни, то безспорно Puzzle Lab звучи доста обещаващо. Друго нещо, което също звучи доста обещаващо са Omega и Project картите, което е друго нововъведение в The Boomsday Project.

 

Blizzard са заложили на малко по-различен подход с тези нови карти, като Omega картите представляват обикновени карти през повечето време, но ако бъдат проиграни, докато играча има 10 мана кристали, те ще отключат мощни нови ефекти. Project картите от друга страна са специални spell карти, които дават много силни бонус сили, както на вас, така и на вашия опонент.

 

Това са страхотни новини и за всички, които играят тази игра на професионално ниво, включително и нашите страхотни pro Hearthstone играчи. Не забравяйте, че ние имаме играчи от много висока класа, като вероятно по-запалените eSport фенове си спомнят как нашето момче MorGalad победи един от най-добрите Hearthstone играчи преди няколко години, а именно Ostkaka, по време на квалификациите за зимния шампионат в началото на 2016-та.

 

Но дори и вие лично да не сте eSport ентусиаст, задаващия се нов експанжън със сигурност ще ви зарадва, не само с големия брой нови карти, които ще влезнат в играта, но и с другите много интересни нововъведения в геймплея. Като цяло, The Boomsday Project изглежда, като поредното вдигане на летвата от страна на Blizzard, които очевидно се стараят да поддържат интереса към техния Hearthstone жив, като играта определено е успешна до момента и сериозна интерес към нея в света на електронните спортове говори повече от достатъчно.