david-lynch
Снимка: Wired

Както вече някои от вас може би знаят, един от най-големите режисьори на нашето време Дейвид Линч все пак се съгласи да снима завръщането на „Туин Пийкс“ (Twin Peaks) на малкия екран. Той се беше отказал от проекта поради наразбирателство относно финансирането, но актьорите от сериала се обърнаха към него с молба да се върне. Така планът му да пусне нови няколко ексклузивни серии ще се превърне в реалност и то съвсем скоро. Интересното е обаче в какъв формат.

По думите на Дейвид Невис президент на студио Showtime, Линч и Марк Фрост ще режисират новите епизоди на „Туин Пийкс“ по един голям сценарии, написан от тях. Това ще рече, че снимките няма да се състоят по отделно за всяка серия, продукцията ще бъде снимана по-скоро като филм, след което кадрите ще бъдат разделени на епизоди, които да се излъчват.

Идеята на създателите е била накрая да има девет епизода, но Невис не е сигурен колко точно ще се получат. Всичко зависи от продължителността и ще бъде ясно, когато снимките приключат. А те започват съвсем скоро – още през септември тази година, като премиарата на сериала се очаква за 2016 или 2017 година. Отново по думите на Невис, „Ще го взема, когато е готов… надявам се обаче това да е по-скоро.“

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS