Забранената Планета
Снимка: Ralph McQuarrie

През 1995 година Ървин Киршнер (режисьор на “Междузвездни Войни: Епизод 5” и “Робокоп 2”) е искал да направи римейк на култовата sci-fi класика от 1956 година “Забранената Планета” (Forbidden Planet). Проектът така и никога не видял бял свят, но Киршнер вече бил наел художниците Ралф МакКуайър (познат с арта си за Star Wars), Стан Уинстън (работил по “Терминатор”, “Джурасик Парк”, “Пришълци”, “Хищникът”, “Железният Човек”, “Аватар” и други), както и Джон Йивс, Марк МакКрийри и Сид Мийд. Те започнали работа по концептуалния арт за филма.

Концептуалните картини на МакКуайър бяха пуснати за свободно разглеждане, за да помогнат да се спонсорира Kickstarter кампанията за The Art of Ralph McQuarrie: ARCHIVES (енциклопедия с картини на художника).

Следващите картини (както и тази най-горе) са неговото виждане за филма “Забранената Планета”:

McQuarrie-2 McQuarrie-3 McQuarrie-4

От Film Sketchr след това са изнамерили някои от картините на Сид Мийд. Докато тези на МакКуайър са като цяло големи пейзажи, то артът на Мийд като че ли се е заел със задачата да изобрази технологията, която сме можели да видим в римейка на “Забранената Планета”.

Ето и някои от скечовете на Сид Мийд:

Mead-1 Mead-2 Mead-3