закони

Да шофираш в България в повечето случаи е истинско предизвикателство. Сядайки в колата ти се изправяш пред още хиляди други, повярвали в себе си и възможностите си, новобранци, които са твърдо решени да извлекат максимума от колата си и да избият комплексите си по автобусните спирки и кръстовища. За всяко нарушение на закона обаче има и глоби, които в някои държави са безбожно „солени“, а в други са направо смешни.

[cquote]Абсурдите се срещат не само по нашите земи[/cquote]

За да ни запознае с някои от най-абсурдните закони за движение по пътищата на тази планета, международната компания за превози Barrington Freight е селектирала цели 50 уникални закона. Като се започне от карането на мръсна кола в Русия, до напълно странната санкция от 78$ за прегазване на пешеходец. Тук ще срещнете и един от най-глупавите закони в България, а именно забраната да караш с изключени фарове през деня. Разликата е, че не е спомената нашата мила родина, а Скандинавия. В Алабама, например, е разрешено да караш в насрещното на еднопосочна улица, стига да имаш закачен фенер на колата.

Като цяло това е списък с най-безсмислените правила на пътя и съм сигурен, че ще се позабавлявате, като ги разглеждате. В такива моменти се поуспокоявам малко като виждам, че не само у нас има закони, в които не е вложена и капка здрав разум.