Изглежда един потребител на веригата Best Buy е получил доста интересен коледен подарък. Жена на име Алекса има приятел, които е трябвало да получи за коледен подарък iPad 4 от майка си. Тя го поръчала от Best Buy. Изненадата дошла, когато пристигнали 5 бройки от таблета на Apple.

Алекса изпратила писмо до Best Buy, но не получила отговор. Тя решила да се свърже с The Consumerist, като нейната теория била, че човекът, занимаващ се с обозначаването на кутиите за доставка е сложил грешен етикет на петте устройства. След това тя направила „проучване“ в интернет и открила и други случаи, в които компаниите изпращали повече от поръчаното и ако клиентът бъде честен, те му давали специален талон за отстъпка. Това било скъпа грешка, така, че тя решила да бъде сигурна и да не рискува.

Тя открила и документ, според който ако пакетът бил погрешно доставен, тя има право да го задържи. Този документ съществува, за да предпази потребители, които получават продукти, които не са поръчали, а след това да трябва да платят за тях. Така, че легално тя притежава петте iPad таблета. The Consumerist са се свръзали с Best Buy, които изпратили на Алекса писмо, което потвърждава, че има право да задържи таблетите.

Някои хора просто са родени с късмет. Вие какво си купихте за празниците?