Изчерпването на бензина в средата на нищото не е сред най-големите страхове на шофьорите, а също така е и едно от най-лесните неща за предотвратяване. Ако ви се е изчерпал бензинът, тези съвети могат да ви помогнат – ето към кого можете да се обърнете в такива ситуации.

И така. Ако ви се случи такова нещо, останете в превозното средство с предпазен колан, уверете се, че запалването на колата не е възможно, поемете дълбоко въздух и започнете да преглеждате възможностите си.

Знайте къде сте. Ако ще искате помощ, трябва да знаете къде се намирате. Ако сте в застроена зона, това е доста просто. Уличните знаци и номерата на улиците по сгради или домове ви дадат доста точно местоположение. Разбира се, ако имате приложение за навигация, няма да се притеснявате в това отношение.

Пътна помощ София. Ако използвате такава услуга за столицата или пък друг град, то със сигурност ще знаете на кого ще се обадите. Пътната помощ е често срещана опция за автомобилното застраховане. Трябва да има денонощен номер за спешни повиквания и да получите помощ.

Приятели и семейство. Ако нямате абонамент за пътна помощ, следващият ви най-добър залог е да потърсите приятел или член на семейството. Помислете кой живее най-близо до мястото, където сте и дали те са на разположение (а не на работа например).

Продължете по пътя си към пълен резервоар. Използвайте Google Maps или друго приложение, за да намерите бензиностанции в района. Когато намерите обект близо до вас, обадете им се и вижте дали там продават бензинови кутии.

Когато всички останали не успеят. Когато сте насред нищото или когато не можете да измислите друг начин за получаване на гориво, обадете се на теглеща компания, която е свързана услуга за пътна помощ.

Когато светва предупредителната лампа за ниска наличност гориво, водачите са склонни да попаднат в един от двете групи. Някои ще спрат на първата налична бензиностанция, през която преминават. Други съзнателно ще карат напред, търсейки станция за отстъпки, така че да спестят няколко лева или стотинки. Независимо към кой лагер принадлежите, би било хубаво да имате разумна представа колко далеч можете да продължите на празен резервоар.

Разбира се, най-добрият начин да спечелите тази игра е да предотвратите светването на лампичката за липса на гориво. Изгубеното време, караници и разходи, които се получават с изчерпването на горивото, просто не си струват. Така че бъдете отговорни шофьори и следете за тези неща!

Без съмнение, когато се грижите добре за колата си, тя ще ви отвърне със същото.

Сподели
Предишна страницаAI генератор на гласове представя песни на английски и китайски
Следваща страницаСтартира новият сайт за научни видеа „Гледай наука“
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.