G Flex 2

В духа на най-голямото събитие в световен мащаб на индустрията за мобилни технологии, световният мобилен конгрес (Mobile World Congress или MWC), което започва следващата седмица в Барселона, LG Electronics (LG) обяви, че очакваният с голямо нетърпение, извит G Flex 2 излиза на световния пазар. Основните телекоми в Съединените щати, Хонконг, Сингапур, Франция, Германия и Обединеното кралство ще са сред първите, които ще предложат G Flex 2 на клиентите си. Ще последват основните пазари в Северна и Южна Америка, Европа и Азия, като те ще обявят началото на продажбите в седмиците след MWC.

ВИЖ ОЩЕ: Може само да си мечтаете за такъв Samsung Galaxy S6

От представянето му на CES 2015 през януари, G Flex 2 събра редица признания за стилната си визия – смело изпълнение и оптимизирани функции за потребителско преживяване, съобразени с уникалната му форма. Смартфонът бе един от най-обсъжданите нови продукти на CES и събра редица best-in-show отличия. Вграден в контурираната форма на G Flex2, е 5.5-инчов Full HD Plastic-OLED дисплей, който осигурява невероятно ясна и пъстра картина от всеки ъгъл, като в същото време има елегантен вид и усилена издръжливост. Подобренията продължават и под повърхността, където осемядрен Octa-Core Qualcomm® Snapdragon™ 810 процесор впечатлява с изпълнение, също толкова внушително, колкото и дизайна на телефона. Неговият Self Healing заден капак вече възстановява ежедневните надрасквания  само за 10 секунди, а функцията  Fast Charge зарежда 3000 mAh батерия до близо 50 процента за малко над половин час.

За да създаде по-добро потребителско преживяване, G Flex 2 предлага подобрена Gesture Shot функция, която позволява да си правите селфита по-лесно от всякога само с движение на ръката. LG са увеличили разстоянието, от което камерата засича движението на ръката до метър и половина, за да е подходящо за популярните селфи стикс за заснемане на селфи от по-голямо разстояние. Новата функция Gesture View прави лесен и удобен прегледа на последната направена снимка, веднага след заснемането й, а Glance View показва основна информация като час, последни съобщения или пропуснати повиквания чрез преплъзване на екрана, дори когато дисплеят е изключен.

 

G Flex2 показва на света, че все още има поле за иновации в дизайна на днешните смартфони, отвъд металните рамки и уголемените дисплеи,” каза Джуно Чо, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. “Ние смятаме, че G Flex2 перфектният пример за форма и функции, които красиво се съчетават. Това е смартфон, от който хората трудно биха могли да откъснат поглед