Няма как да не сте ги виждали, било то в Amazon.com или социални мрежи като Facebook и Instagram… За какво говорим? За тези така наречени „препоръки“ за други подобни продукти, игри, или там каквото гледате в интернет. Всички тези неща, които ви излизат не са случайни, а са базирани на това, към което по някакъв начин сте показали интерес в онлайн пространството.

Според двама артисти, точно този алгоритъм, е това, което движи интернет и това, което зарибява още повече хората да стоят онлайн. Те искат да покажат на потребителите, че всичко това, макар и ние да не го осъзнаваме, ни влияе ужасно много. Точно затова създават проекта наречен Signs of the Times.

Ако онлайн пространството все повече се внедрява в реалния свят, до каква степен интернет ще започне да влияе на решенията, които взимаме в истинския си живот?

Скот Кели и Бен Полкинхорн са имената на базираните в Лондон артисти, които са инсталирали няколко банера на места подходящи за снимане из Нова Зеландия. На самите банери има три снимки, които изобразяват подобни места, които биха се харесали на хората, които са харесали мястото, на което банерът е поставен.

Няма конкретен момент, в който са решили да осъществят идеята си. Всичко е станало с времето. Като се надяват тяхната цел да бъде постигната, а именно да покажат на всички хора, как едни прости препоръки в интернет играят огромна роля в живота на всеки. Много от решенията вече се взимат вместо нас.