Лятото приключи за “великолепния град” в Бразилия. Серия от нови и депресиращи снимки пуснати в мрежата миналата седмица показва, колко опустошено и ужасно изглежда олимпийското село в Рид де Жанейро само шест месеца след края на игрите. Всичко е пълна съборетина включително и легендарният стадион Маракана. В град, който имаше огромна надежда да се повдигне настроението му и бедността да намалее малко след олимпиадата, тези остатъци показват разбитите мечти на бразилци.

Мътни басейни, износени терени и голямо количество вандализъм могат да бъдат открити в олимпийския парк. Седалките са били изтръгнати от някогашната емблематична арена. Бъдещето на тези шокиращи, изоставени сгради не е ясно, но едва ли някои въобще ги забелязва и се интересува от тях, като се има предвид, колко дълъг е списъкът, с който трябва жителите на Рио да се справят първо.

Ето какво представлява красивото бившо олимпийско село шест месеца след края на олимпийските игри в Бразилия:

rio-olympic-venues-after-six-months-2rio-olympic-venues-after-six-months-2-rio-olympic-venues-after-six-months-1-5rio-olympic-venues-after-six-months-3rio-olympic-venues-after-six-months-10rio-olympic-venues-after-six-months-1rio-olympic-venues-after-six-months-7rio-olympic-venues-after-six-months-5rio-olympic-venues-after-six-months-16rio-olympic-venues-after-six-months-24rio-olympic-venues-after-six-months-17rio-olympic-venues-after-six-months-20