Няколко неща, които трябва да знаете за iPhone 7:

  1. Има само няколко неща, които правят iPhone 7 водоустойчив. Едно от които е лепилото, което държи частите на телефона заедно. Това означава, че веднъж щом отворите новия си iPhone 7 за да поправите нещо в него, телефонът ви вече изобщо няма да е толкова издръжлив на вода.
  2. Въпреки липсата на друг източник на аудио освен страхотния вграден стерео говорител, iPhone 7 все още е с три CirrusLogic аудио чипа.
  3. Е, хайде да говорим за аудио жака.

Така… както може би вече сте забелязали спийкърът има решетки и от двете страни на Lightning порта. Но все още високоговорителя е само отдясно. Какво тогава има на мястото на аудио жака? Там обикновено седи микрофона и все още е така, въпреки новият му външен вид, който сега сам по себе си прилича на спийкър.

Както виждате на снимката по-горе има нова пластинка в лявата вътрешна част на смартфона. Какво е това? Apple споделиха, че са използвали мястото на жака за слушалки за поставянето на барометър! Неговата функция е да измерва надморската височина, като този в iPhone 7 отчита дори съвсем малки промени в нея, като катерене и качване по стълби.

Apple обаче ясно обясниха, че не са махнали аудио жака само заради това. Направили са го, за да подобрят целия телефон. Освободеното пространство касае Taptic, по-голямата батерия, по-добрата водоустойчивост, горният говорител, антените и още много други неща.

Мистерията покрай това, как Купертино са запълнили празното пространство вече е разкрита. Драма обаче по случай премахването на аудио жака още не е спряла и най-вероятно никога няма и да свърши.