оргазъм

Ако учените искат да изучат нещо, те първо се нуждаят от метод, чрез който количествено да го изразят. Всички статистики са базирани на това, тъй като най-лесно може да се придобие представа за значението и стойността на дадено нещо. Така се създава и първата скала, която измерва данните по един много интересен въпрос за всички ни, а именно защо жените имитират оргазъм.

В нова публикация в архивите на Sexual Behavior, Ерин Купър и нейните колеги в Temple University и Kenyon College анкетират стотици (предимно хетеросексуални) жени от колежа, които са имали фалшиви оргазъми поне веднъж. Учените поискали от тях да класират 163 различни причини за симулиране на оргазъм по време на орален и вагинален секс в скала от 1 до 5 – никога / винаги. След това те използвали статистическите данни, за да отделят най-честите мотиви.

Някои от най-честите причини са следните:

 

1) Защото тя иска да накара нейния партньор да се чувствате добре

2) Защото това я възбужда

3) Защото тя е несигурна или се страхува

4) Защото тя иска да спре акта

5) Защото и е неудобно или неловко

6) Тъй като тя се притеснява, че не може да достигне до оргазъм

 

Оказва се, че най-честата причина може би не е изненада за никого. Жената лъже, за да накара партньора си да се чувства по-добре. То е по-известно като “алтруистична измама”. Алтруизмът е принципът или практиката на загриженост за благополучието на някого другиго. За по-лесно – алтруизмът е антоним на егоизма. Алтруистичната измама в секса най-често се обяснява със следните причини – [lquote]Знаете ли, че от 53~67% от жените и 18% от мъжете са имитирали оргазъм поне веднъж?[/lquote]”за да направи нейния партньор щастлив”, “за да може партньорът да се чувства успял” и “за да може той да се чувства по-добре, защото сте имали оргазъм”. Също така, за да даде тласък на егото му или да защити партньора от чувството за вина, разочарование, срам и неудобство.

Жените също се преструват, защото явно го намират за възбуждащо. Причини в този случай са: “засилване на усещането от сексуалното преживяване” и “за да се увеличи собствената възбуда по време на полов акт.”

“Това, което открих и ме изненада най-много беше, че за първи път, ние имаме количествени доказателства предполагащи, че жените могат фалшифицират оргазъм поради егоистични причини за увеличаването на собствената им възбуда”, споделя Ерин Купър. Ерин в момента използва скалата, за да разгледа мотивацията на жените и начина, по който се отнасят към тяхното регулиране на емоциите, нива на интимност и сексуалната функция.