google-chromebit-stick

Помните, че преди време Google представиха Chromecast – стик, който прави компания на телевизора ви, докато му позволява да излъчва видео от всякакви интернет източници. Чрез своята операционна система Chrome OS, базирана на браузъра Chrome, компанията иска да размие границите между компютри и преносими устройства. Първо бяха Chromebook лаптопите, които са идеални за уеб приложения и онлайн работа. И въпреки че много хора ги плюят за високата цена и ниската полезност, те изглеждат като устройства от бъдещето, когато бихме могли да носим всичко със себе си, навсякъде.

Сега идва нещо, което на пръв поглед не е нищо особено, но всъщност бихте могли да се уверите, че е стъпка в правилната посока – Chromebit е новият стик от Google, който обединява Chromecast и Chromebook лаптопите – това е парче пластмаса, което в себе си съдържа едва ли не същия хардуер като Chromebook лаптоп. Поставяйки неговия HDMI порт във вашия телевизор, автоматично той се превръща в достатъчно мощен компютър, който да ви върши работа. И всичко това на цена, по-ниска от 100 долара.

Наистина звучи добре, нали? Нещо като Chromebook в джоба ви. Можете да го използвате навсякъде, на всякакъв телевизор и за каквото се сетите – от работа с e-mail-а ви, до обработка на текстови файлове и дори уеб и Android приложения. Chromebit поддържа Bluetooth мишки и клавиатури, тъй че няма от какво да се притеснявате. Освен че работи като Chromebook, Chromebit е и няколко пъти по-евтин от такъв. Очакваме джаджата от Google на пазара през лятото или ранната есен, когато ще бъдат пуснати и няколко нови, евтини модела Chromebook.

Напомняме, че на CES тази година Intel представиха нещо подобно в лицето на Compute Stick – той пък докарва Windows на вашия телевизор.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS