джей кей шин

Миналата седмица плъзнаха слухове, че Samsung готви сериозни промени на върха и по-точно, че Джей Кей Шин ще бъде отстранен от поста си на ръководител на мобилния бизнес на Samsung, което означава, че той ще изгуби и титлата си на главен изпълнителен директор. Според спекулациите неговото място ще заеме Би Кей Юн, който в момента отговаря за продуктите за дома и телевизионния бизнес на Samsung.

ВИЖ ОЩЕ: НАЙ-СТАРИЯТ „КОМПЮТЪР“ В СВЕТА Е СЪЗДАДЕН ПРЕЗ 205 Г. ПР.Н.Е

В понеделник тази информация беше опровергана. Дж. К. Шин ще запази своя пост, въпреки спада на печалбите от октомври, който възлиза на 74%. По този начин на първо място се слага стабилността в компанията, а не обвиненията. Слабите продажни не са единственият проблем на Samsung. През третото тримесечие на тази година, пазарният дял на корейския гигант е паднал до 24.7% от 35%, са данните от Strategy Analytics.

Шин ръководи мобилния бизнес на Samsung от 2011 г., като под неговото ръководство беше създадена серията Galaxy, благодарение на която компанията се издигна на върха на пазара с мобилни устройства. В момента голямата заплаха за корейците са компании като Xiaomi, която изпозлва ниските цени, като средство за придобиване на по-голям пазарен дял.