Очевидно Джордж Лукас, създателят на сагата „Междузвездни войни“ (Star Wars), не знае нищо за предстоящото продължение на космическата опера. Както ви е известно, той продаде студиото си и марката Star Wars на Disney и по този начин вече не е част от проекта.

ВИЖ ОЩЕ: СЪЩЕСТВУВАТ ПЛАНОВЕ ЗА ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ‘THE X-FILES’

„Star Wars: Episode VII – The Force Awakens“ предстои да дебютира по кината на 18 декември тази година, като Лукас не е замесен по никакъв начин – нито продуцира, нито е писал сценария и така нататък. И може би използва точно това, за да се наслади на филма като фен. Пред ScreenRant той каза:

„Не съм видял нищо. Е, видях трейлъра – изглежда чудесно, интересен е. Но съм го казвал и преди: единственото нещо, за което съжалявам относно Star Wars е, че така и не видях филма, разбирате ли? Така и не бях отвят от големия кораб, който мина над онова нещо или каквото и да е там. Но този път ще бъда, защото нямам ни най-малка представа какво правят.“

Какво означава това? Че Лукас подхожда като обикновен зрител към детето на собственото си творение. Оставил е всичко в ръцете на Джей Джей Ейбрамс и Disney и така ще има възможността да се наслади на продукцията напълно, но когато дойде време за премиерата. Ще може да се наслади на филма като такъв, нищо повече. Няма да има сценарий, който да му разкрива какво да очаква накрая. Аз мисля, че това е яко. Колкото и да е, винаги съм смятал, че режисьорът и продуцентът не могат да се насладят подобаващо на продукцията, точно защото знаят всичко за нея.