Снимка: Curved

Вече всички знаем какво представлява най-луксозният вариант на Apple Watch – 18-каратово подсилено и здраво злато, което ще държи в себе си иначе стандартните хардуерни спецификации на джаджата. Apple гледа на този часовник като на бижу, което може да прави разни неща.

Виж още: Може ли да се бори Apple Watch с големите играчи на пазара

Но кой изобщо е дал идеята за златен часовник, който да се продава рамо до рамо с останалите такива от линията и защо? Оказва се, че идеята е била на Джони Айв, който е старши вицепрезидент в отдел дизайн за Apple. Всъщност той дори срещнал съпротива от страна на компанията, тъй като идеята им е да продават продукти на всички клиенти, а със златния часовник, Apple ще си създаде една определена група купувачи, които може в даден момент да поискат нещо повече.

За това и много хора ще си помислят, че е възможно в бъдеще да видим и златни iPhone-и и iPad-и. Защо? Някои биха казали “Защо не?” За да може компанията да продава тези часовници в обикновените си магазини, трябва да се вземат мерки. Това и става, защото по последни данни в магазините на гиганта ще има повече охрана, а също и сейфове, в които 10 000-доларовите бижута ще бъдат държани през нощта, на зарядно. По този начин ще са готови на сутринта да бъдат поставени в красиви аквариуми, подобно бижутата в магазините по моловете.

Всичко това се прави с цел да се избегне кражба на това скъпо устройство. Едно е да приспаднат откраднат iPhone от заплатата на служителите, а какво остава за златен Apple Watch. Все пак тук говорим за цени от 10 000 до 17 000 долара.