Отдавна не сме си говорили сериозно за филми. И сега, докато лятото бавно си отива, се замислих кои са най-красивите кадри в историята на киното? Кинематографията е нещо много важно, когато става дума за качествено кино – нещо, което струва ми се убягва все повече на модерните режисьори на летни блокбъстъри. Разбира се, въпросът, който зададох, е изключително субективен и няма как да му се отговори в тази статия. Няма как да свалим най-добрите кадри до нищожната бройка от десет, но можем да опитаме, нали?

Следващите редове са моят опит да ви покажа това, което според мен са едни от най-красивите филмови кадри в историята. Нека не забравяме, че говорим за кинематография и затова не се насочваме стриктно към най-добрите филми изобщо. Просто по стечение на обстоятелствата едни от най-добрите филми, снимани някога, са и едни от най-красивите.

Също бих искал да отбележа, че това, което ще прочетете и видите в тази статия, е моето лично мнение за филмите и тяхната визия. Вие, както се предполага, ще имате коренно различно такова. Затова, ако вашите виждания се разминават с моите, ще съм радостен, ако споделите своите най-красиви кадри в секцията за коментари по-долу.

Е, да започваме!