Дентална клиника

Лечението при зъболекар не винаги протича без проблеми. Недоволството от протези или пломби, отказ от парични обезщетения или надценени сметки са често срещани неприятности за пациентите. Понякога просто искате да имате независимо второ мнение, например за вашето лечение и план за разходи или за предложена терапия. В подходящата дентална клиника ще ви насочат за помощ и съвети относно вашето лечение.

Кога е необходим предварителен преглед:

• да изясни дали планираната интервенция е възможна или кой конкретен вариант на лечение е най-изгоден в отделния случай – фасети, брекети, почистване на канали;
• да се възползва от възможността да даде на пациента подробни съвет;
• формира основата за създаване на план за лечение и разходи;
• позволява извършването на всички необходими лечения, например терапия на кариес или пародонтит и / или мерки за уголемяване на костите преди имплантация.

Не винаги е възможно да се извърши действителното лечение непосредствено след предварителния преглед. Денталната клиника обсъжда съответната програма за лечение директно с пациента, за да може да предостави необходимите обяснения за планираните интервенции. При някои интервенции обикновено се изискват повече от една среща за постигане на желания резултат, тъй като не винаги е възможно или разумно да се извърши стоматологичното лечение в рамките на престой от една седмица.

Час за консултация за лош дъх

За да се борим успешно с лошия дъх, трябва да се диагностицират причината и мястото на произход. Стоматологът има важна роля тук, тъй като 87% от причините се крият в устната кухина: плака върху зъбите, езика, зъбния камък и възпаление на венците.

През последните години беше установено, че обвивката на езика е най-честата причина за лош дъх. За пациенти, които страдат от упорит лош дъх, някои зъболекари провеждат специален час за консултация за лош дъх. По време на тази консултация, от една страна, възможни общи медицински причини, от друга страна, се използва точен преглед за търсене на зъбни връзки.

Кариология / лечение на кариес

Кариологията се занимава с лечение на зъбни дупки. Най-важният тип разрушаване на твърдата зъбна структура е прословутото кариес. Кариесът започва едва видим в дълбоките пукнатини, така наречените „фисури“ на дъвкателните повърхности и в точките на контакт на два съседни зъба, дори ако те редовно се четкат.

Най-приятни са посещенията на зъболекари, които приключват без сондаж. Но дори и да се използва свредлото, то днес е свързано с много по-малко болка, отколкото в миналото. С помощта на различни нови технологии, като лазер, компютърно контролирана анестезия, лупи и др., Работата може да се извърши много по-внимателно. Ако е необходимо, зъбът обикновено се възстановява с пластмасови или керамични пломби след това.

Сподели
Предишна страницаНай-сложният материал в света
Следваща страницаОще шест дни можем да връщаме старите си уреди в шоурума на eMAG
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.