Наскоро ви запознах с моето фото преживяване със Sony Xperia Z1, а днес ви представям резултатите от почивния ми ден в Пловдив, който заснех със Samsung Galaxy S4 Zoom. Решил съм да ви срещна с най-силните камерафони на пазара, без значение от коя година са, стига да са достатъчно актуални като възможности. S4 Zoom се появи през лятото на 2013 г., когато имах възможност да ви представя и детайлното си ревю на устройството. Какво се е променило за това време? Дали Galaxy S4 Zoom е все още топ избор за фотоманиаците, които не искат да носят повече от едно устройство в себе си? Реших да не ви давам моят отговор на тези въпроси, а вие сами да прецените дали снимките, които направих си заслужават или не. Изводите ще са изцяло ваши.

Малко предистория: Мой приятел от щатите ще прекара известно време в България и искаше да се запознае с културното ни наследство. Едно от важните места, които всеки трябва да посети у нас е именно Пловдив – градът под тепетата или по-известен сред остроумните като градът на Майните. Шегувам се, разбира се!

20140412_125718

S4 Zoom и неговите „оръжия“:

В няколкото часа, които имахме на разположение, успяхме да посетим много и интересни места, като така наречения хълм „Альоша“, Стария град, Амфитеатъра и Етнографския музей. Това са места, които всеки турист ще иска да заснеме. Това направих и аз. Погрижих се да запазя спомена и го направих със S4 Zoom. Камерата на този телефон разполага с няколко силни оръжия, като освен своите 16 мегапиксела, сензорите на това Galaxy са подкрепени с най-силната оптична стабилизация, както и с невероятните за един телефон 10 пъти оптично приближаване.

Снимките на открито не са нещо непосилно за повечето камерафони в днешно време, затова направих и няколко на закрито и притъмнено (тези в музея например), за да изпробвам машинката до краен предел. Резултатите ще видите в галерията в края на статията. Смятам да подготвя нова публикация със снимки направени на тъмно, без и със светкавица, light trails и др.

Преди да разгледате снимките искам да спомена няколко думи за възможностите на камерата, а именно за богатия избор от предварително създадени опции, от които може да избирате. Samsung Galaxy S4 Zoom идва с повечето екстри на своят по-голям и известен брат, което го прави еднакво силен като телефон и камера. Да, габаритите му са доста сериозни и макар с по-малък 4,3-инчов дисплей, S4 Zoom е значително по-дебел от всеки един телефон в този клас. Няма да спечели приз за най-удобен телефон, но определено това не е и целта на Samsung в този модел. Освен с камерата, S4 Zoom блести и с AMOLED екрана, който изгаря очите ви с красиви цветове и детайли, които със сигурност не са от най-реалните, но това не ги прави по-малко красиви и живи. Android ви дава и безгранични възможности за пост-обработка на заснетите кадри с безкрайно развитите и многобройни приложения за обработка на картинки. Телефонът има и възможности за автоматично споделяне на заснетите кадри в различни облачни услуги като Dropbox, Box и др.

С няколко думи имаме Smart камера със смартфон възможности за тези, които не искат да носят няколко устройства.

Ето и какви снимки направих в града под тепетата:

СНИМКИ

Снимки от центъра и стария град:

Снимки от Альоша:

Етнографския музей в Стария Пловдив:

Може да разгледате снимките в пълна резолюция тук

Ако смятате, че това устройство ви е заинтригувало, не се колебайте да прочетете детайлното ревю, което направих преди време. В него ще намерите още снимки и полезна информация, които надявам се ще са ви полезни. Очаквайте още материали за мобилната фотография и тестове на най-силните камерафони.