Лоша новина на седмицата: според ексклузивен материал на The Hollywood Reporter, Warner Bros. готвят римейк на класиката от дуото режисьори сестри Уашовски „Матрицата“ (The Matrix). Ако самата идея за римейк на този киберпънк шедьовър не е достатъчно лоша новина за вас, имаме и още нещо — смята се, че Лана и Лили Уашовски няма да режисират продукцията, като не се очаква и Киану Рийвс да се върне за ролята си на Избрания.

Зак Пен („Х-Мен: Последният сблъсък“ и „Отмъстителите“) е нагърбен със задачата да работи върху сценария на новата Матрица, докато за някоя от главните роли се готви Майкъл Б. Джордан („Крийд“).

Според Holywood Reporter, продуцентът на трилогията „Матрицата“ Джоел Силвър е предложил още един филм към поредицата на Warner Bros., които обаче се притеснявали от финансови проблеми и отношенията между Силвър и режисьорите Уашовски. Към момента Уашовски не са част от проекта, което не значи, че Warner Bros. няма да се допитат до тях за съвети, одобрение или дори продуциране. Не е тайна и че Киану Рийвс е съгласен да се върне за още един филм в ролята си на Нео, но само ако Уашовски режисират. Очевидно това няма да стане.

Притеснителното в случая е желанието на Warner Bros. да рестартира класика като „Матрицата“. Да, вярно е, че вторият и третият филми са меко казано слаби, но трилогията, която започна през далечната 1999 година, е всеобщо приета за един от най-влиятелните филми в историята. Всъщност, ако се замислим, дали римейк или продължение, студиото все ще пипа нещо, което е по-добре да си остане така. Знаете какво обикновено се случва, когато бъде направен римейк на някоя класика…

Все още няма информация кога и дали ще се започне работа по нова Матрица, така че остава надеждата проектът да бъде отхвърлен.