Конференцията за разработчици на Apple WWDC наближава стремглаво и днес 9to5mac съобщават за промени по Apple Music приложението, които ще видят бял свят тогава. Според информацията, Apple се стремят да направят апликацията по-семпла и удобна за използване, което ще постигнат с няколко драстични промени.

Първата такава е свързана с цялостния вид на Apple Music. Вместо цветовете на менютата да приемат тези от обложката на текущия албум, който слушате, дизайнът ще стане изцяло черно-бял. За да не изглежда всичко прекалено семпло пък, очакваме самата обложка на албума вече да е сравнително по-голяма.

С новия ъпдейт потребителите вече ще могат да се радват и на текстове към песните, които слушат. Apple изглежда са в преговори с големи лейбъли, за да могат текстове към песните да вървят синхронизирано докато слушате, подобно караоке. Това ще даде предимство на Apple Music пред Spotify, които към момента поддържат текстове (и то синхронизирани) само в десктоп приложението си.

Други промени включват реорганизацията на „For You“ секцията с фокус върху подбрана според вкуса на потребителя музика, както и подмяна на таба „New“ с „Browse“. Ще видим повече на WWDC, когато се очаква да излезе и бета версия на софтуера за Apple Music. Съвместимите промени при десктоп версията на iTunes пък очакваме през 2017 година.