Кой не обича да разглежда невероятни снимки от космоса? Кой не се удивлява от чудната вселена, която ни заобикаля? Е, ако вие сте от хората, които се радват на човешките постижения в изследването на света около нас, то ще ви зарадвам с една интересна новина – от днес, всички снимки на NASA са на едно място. Благодарение на помощта от страна на Luna Imaging, космическата агенция на САЩ представи ново място за своите галерии.

NASA Images е уеб сайт, който помещава над 100 000 снимки в около 70 галерии, групирани по съдържание и начин на заснемане. Ще намерите както пълен списък със снимки от кацането на Луната, изображения от телескопа Hubble, ровърите на Марс и дори огромна колекция, посветена на нашата родна планета Земя.

Най-интересното е, че агенцията е предоставила достъп до висока резолюция на снимките. Това позволява удобно разглеждане и свободно ползване за лични и обучителни цели. А на всичкото отгоре, голяма част от снимките могат да бъдат закупени като плакати чрез директен бутон на страницата на въпросната снимка.

Още веднъж – ето страницата на галерията. Сега бягайте да разглеждате!

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS