Какво още не е станало дигитално? Сградите и битовите електроуреди поумняха, автомобилите също вече имат вградена интелигентност и може би си мислите, че единствено табелките с номерата им все още не са се променили под влиянието на технологиите. Я помислете пак!

Компанията за автомобилни технологии Reviver Auto от известно време предлага в Калифорния, включително в Лос Анжелис и т.нар. Силициева долина, иновативни дигитални табелки за номера. Те са с големина приблизително на традиционен автомобилен номер, но приличат по-скоро на таблет, а и струват горе – долу толкова – около 700 щ. долара.

Според своите създатели, иновативните устройства обаче си струват парите. Те не просто показват номера на колата на своя дисплей, а правят много повече. Те могат да визуализират разнообразна друга информация, да регистрират колата за различни услуги (например при влизане в магистрала), да покажат колко време возилото ще стои паркирано, да платят за престоя на паркинга и какво ли още не.

В добавка, вграденият GPS модул позволява колата да бъде проследена, ако някой я открадне, а ако тя е част от фирмен автомобилен парк – той би могъл да изпраща информация на мениджърите, ако автомобилът се отклони от предварително указания маршрут.