Технологията Tango (до скоро Project Tango) от Google има много по-големи VR възможности от конвенционалните такива на съвременните смартфони. Точно това разбрахме че може и новият специален смартфон от Lenovo Phab 2 Pro. Но освен, че го видяхме представен от компанията в снимки и видео, за сега още не сме видели какво може той… за сега…

Скоро след премиерата на Lenovo Phab 2 Pro, Google пуснаха три специални видео клипа, които показват истинските възможности на устройството. Както ще видите в клиповете по-долу, можете да използвате камерата и сензорите на Phab 2 Pro за много различни неща – между тях е аугментирана реалност около вас, която работи съ специални игри, или да ви помага да видите как ще изглежда стаята ви след разместване.

В първото видео двама братя разглеждат музей и си играят с домино. Още по-интересно за тях става всичко обаче, след като те започват да го гледат през Lenovo Phab 2 Pro, който им показва динозаврите такива, каквито са изглеждали докато са били живи.

Видео номер две е кратко и показва майка и дъщеря, които искат да направят разместване в стаята. Благодарение на Phab 2 Pro, те могат да видят как ще изглежда пространството още преди да са си играли да разместят всичко.

В последното видео един баща показва на дъщеря си как да си играе със сложни постановки от домино на масата в хола и то без нужда да реди каквото и да е на ръка.

Какво ще кажете? Харесва ли ви идеята на Google и реализирана ли е тя добре от Lenovo? Бихте ли притежавали такъв смартфон?