След месеци на сглобяване и тестване в ателието на Бугати в Молшием, Франция, първите три коли Bugatti Chiron вече са при своите собственици в Европа и Близкия Изток.

За всеки един Chiron са необходими близо шест месеца, за да бъде направен отначало докрай. Компанията споделя, че въобще не може да става и дума за роботи, които да правят този луксозен автомобил. Всичко се прави от хора.

Преди известно време ви показахме целия процес на сглобяване на страхотното Bugatti. Можете да прочетете повече за него тук.

След всичко това всяко превозно средство се тества изключително внимателно. Двигателят се тества в продължение на осем часа извън колата. След като бъде инсталиран в нея, цялата система се тества отново на скорост от 124mph вътре в самата фабрика.

Bugatti_Molsheim

Преди да напусне фабриката, всяка кола бива снабдявана с употребявани колела, за да няма никакъв шанс за повреда преди доставката, и отива на 320-километрово пътешествие-тестване. Първо минава през френски планински пътища, за да е сигурно, че спирачките и окачването са както трябва, а след това се запътва към летището в Колмар, където се прави тест на колата със скорост от 300км/ч на самолетните писти.

След това на автомобила се слагат чисто нови колела и гуми и се прави тест-драйв от 50 километра, за да е сигурно, че всичко е сложено перфектно. Но все още колата не е готова за доставка.

По време на тестовете се слагат много елементи, които да предпазят тялото и интериора от всякакви повреди. Те биват премахнати и колата се запътва към лабораторията за боядисване, където специалист прекарва два дни, за да полира цялата кола. След това всеки автомобил минава през шестчасов щатен преглед, където друг специалист проверява колата сантиметър по сантиметър, за да е сигурно, че няма дори една малка драскотина.

Bugatti_Molsheim_0

Всяко несъвършенство се отбелязва и се поправя. След това всеки мениджър – по качеството, по производството, по продажбите, по след продажбите и главният мениджър на Ателието, проверяват колата отново в осветения тунел, преди да дадат съгласието си, колата да бъде изпратена на своя собственик.

Този процес се повтаря веднъж или дваж на седмица. Компанията се очаква да прави около 70 Chiron-а годишно. Така че бройката от 500 автомобила ще бъде завършена някъде през 2024.