В последната предварителна версия на Android N, Google може и да се шегуват с името Namey McNameface, но какво ще бъде наистина името на следващата версия на операционната система? Компанията иска потребителите да гласуват за име, но това не ги спира да експериментират и да търсят подходящото такова.

Когато всички фенове на сладкото чуят Android N, първото за което се сещат, е течен шоколад Nutella. И след брилянтната рекламна кампания и версията на Android, наречена KitKat, не е изключено следващата отново да е кръстена на известна марка десерт. Или поне така смята вицепрезидентът на Google Хироши Локхаймър, който сподели в Twitter две много интересни изображения.

Първото е от 6 юни и показва снимка на меню в някакъв ресторант. Фокусът е върху десерт, наречен Nutella pizzetta, или поне това се разбира от коментара: „Има едно конкретно ястие в това меню, от което съм силно заинтересован“, споделя Локхаймър.

Следващият туит идва вчера, на 15 юни. В него вицепрезидентът е направил скрийншот на своя Chrome OS десктоп. На заден фон се забелязва отворено Google търсене на думата „nutella“… Разбирайте го както искате…