Както всички вече знаем, създателят на „В обувките на Сатаната“ (Breaking Bad) Винс Гилиган изобщо не се забави и веднага след приключване на въпросния сериал започна работа по друга история на част от същите герои. Така се роди „Better Call Saul“, който също се радва на голям успех. Но какво следва за този амбициозен човек?

Според Deadline Гилиган е работел по проект с името „Beanstalk“, закупен наскоро от Desney. Сценарият за него ще бъде написан от Том Шнауц, който е работел както по „В обувките на Сатаната“, така и по „Better Call Saul“. Гилиган пък сам смята, че трябва да режисира филма,  разказващ наново историята на Джак и бобеното зърно. Това влиза в плановете на Disney за заснемане на нови варианти на повечето им анимационни детски приказки. На всичкото отгоре,  приказката за Джак и бобеното зърно е била на екран няколко пъти, малко от които успешни. Последният такъв беше „Джак, убиецът на великани“ (Jack the Giant Slayer) на Брайън Сингър.

Друг е въпросът как ще се справи Винс Гилиган на големия екран? Да, освен че е режисирал епизоди на „В обувките на Сатаната“ и „Better Call Saul“, през годините той се е изявил и като режисьор на някои епизоди за „Досиетата Х“ (The X-Files). Зо кино продукции той е участвал в писането на сценарии, един такъв е за „Ханкок“ (Hancock). В никакъв случай не твърдя, че Гилиган би се справил зле. Просто казвам, че „Beanstalk“, ако това се окаже финалното име на продукцията, ще бъде нещо много по-различно от типичните филми на Walt Disney.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS