Нов уебсайт споделя опита на успели български стартъп предприемачи с обществото. Наречен „Founded In Bulgaria“ и достъпен на адрес www.foundedinbulgaria.com, уебсайтът ще публикува интервюта с основатели на развити стартъп компании, създадени в България.

Първото интервю, достъпно за читателите, е с основателя на Trigraphy – мобилно приложение за редактиране на снимки, което има над 700,000 сваляния от потребители по целия свят. Предстоят интервюта с основатели на някои от най-развитите и перспективни стартъп компании в България, споделят създателите на уебсайта.

Founded In Bulgaria е създаден като страничен проект на Димитър Райков, Продуктов дизайнер на свободна практика, и Димитър Николов, Мениджър „Иновации“ в българската софтуерна компания ICB – InterConsult Bulgaria. Проектът се развива на доброволчески принцип, като всеки член на екипа допринася със своите индивидуални умения.

Приоритетът на Founded In Bulgaria е да интервюира възможно най-голям брой успели предприемачи. Създателите на уебсайта планират в близко бъдеще да разширяват обхвата на дейността му с допълнителни инициативи като обяви за работа и тематични сбирки в различни градове на България.