Човечеството е единственият вид, който променя света, по начина, по който иска. Всички конструкции са в резултат от желанието за създаване на нови неща.

Виждаме как трансформираме света, за добро или лошо, но рядко се замисляме какви биха могли да бъдат последиците от тези промени и до каква степен всъщност променяме нашата планета Земя. Най-добре бихме могли да разберем това от сателитните снимки.

Бенджамин Грант управлява Instagram акаунт наречен Daily Overview вече почти три години. Всеки ден в него споделя удивителни сателитни изображения, които заснемат всичко от невероятните иновации, до пълните разрушения, които правим на света. Вижте някои от тези снимки, които са с доста подробни описания:

photos-of-the-earthphotos-of-the-earth-1photos-of-the-earth-2photos-of-the-earth-3photos-of-the-earth-4photos-of-the-earth-5photos-of-the-earth-6

Грант става доста популярен в Instagram със своя проект. Целта му е да покаже на хората и хубавите и лошите неща, които човечеството прави. Все пак трябва да знаем какво се случва с нашата планета.

Инстаграмърът дори е издал книга с всички тези снимки. Ако ви е интересно, можете да разгледате и другите снимки в профила dailyoverview тук.