Това е Mercedes-Maybach S 650 кабриолет и е уникален. Има само 300 произведени бройки, като само 75 от тях са в САЩ. Някои биха казали, че не е толкова впечатляващ, колкото Mercedes-Maybach 6 coupe, чийто дебют бе на Pebble Beach по-рано тази година, но ние не смятаме така.

S 650 е оборудван с 6-литров битурбо V12, който вдига до 621 коня, и умопомрачителен 738 lb-ft torque. Най-високата скорост, която може да се развие с кабриолета е 250км/ч, въпреки че дори да притежавате тази кола, със сигурност няма да можете да вдигнете подобна скорост из българските улици.

От Mercedes казват, че философската идея зад дизайна на автомобила е „Sensual Purity“. Направена е, така че да бъде „гореща и студена едновременно“ със седалки „подобни на водопад“. Тапицерията е такава, за да наподобява тази на луксозните яхти, и по-точно тя е вдъхновена от уникалната яхта – Mercedes-Benz Style „Arrow 460-Granturismo“.

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz

Предлага се в няколко цвята, едни от които са Zircon Red с порцеланов и черен интериор (виждате колата на снимките), Cote d’Azur Blue с порцеланов и кафяв интериор и Diamond White отново с порцеланов и Yacht Blue интериор. Независимо от това какъв цвят изберете, всички притежатели на S 650 ще получават специалните пътнически чанти, направени от същата кожа, с която е направена и тапицерията. Освен това на колата има съобщение „1 of 300“, както се вижда на снимката по-горе, което ще ви напомня за това колко уникален автомобил карате. Получавате също покривало, отново със същия цвят като интериора на колата, извезано със скъпоценни камъни.

Цената със сигурност ще бъде на 300 хил. евро, но точната сума още не е известна. Заслужава ли си обаче, според вас?

1 коментар

  1. Техника от S65 AMG, стил извънредно за чаршафосани брадати получовеци, и прилежащите им компаньонки…

Comments are closed.