След като Google представиха пред публика видео чат приложението си Duo на конференцията I/O през май, днес то официално излиза на пазара. Вече имате възможност да го свалите за Android или iOS и да проверите доколко компанията се е справила с това, което рекламираше преди месеци.

Google Duo е точно това – видео чат приложение за мобилен телефон и нищо повече. С него имате възможност да се обадите на свой приятел и да проведете с него съвсем обикновен и изчистен от всякакви глезотии видео разговор. Интересното при Duo е, че веднага щом позвъните, от другата страна виждат образ от вашата камера още преди да ви отговорят.

google-duo-screenshots

Google Duo изглежда много добре и тези, които вече са го пробвали споделят, че е много удобно за използване. Най-силната му черта в случая е, че апликацията е налична както за Android, така и за iOS. С това може би Google ще се опитат да конкурират FaceTime, който за жалост е наличен само и единствено за Apple продукти.

Удобното при Duo е, че регистрацията не се нуждае от създаване на каквито и да било акаунти – приложението просто взима мобилния ви номер и използва него (точто както правят WhatsApp и Viber).

Google официално пускат Duo от днес, но приложението няма да е налично за всички наведнъж. От компанията обещават т.нар. roll out да приключи до няколко дни, когато всеки ще може да изтегли апликацията за своята операционна система.

Свали: Google Duo за Android или iOS

1 коментар

  1. При мен все още стои като регистрация. Дано скоро стане налично.

Comments are closed.