LG Electronics (LG) представи на 08.10.2013 за българския пазар смартфона от висок клас LG G2 и G Pad 8.3. G2 е първото устройство от ребрандираната серия G, която илюстрира стремежа на компанията към иновации, вдъхновени от потребителите и нови, все по-високи стандарти в сферата на мобилните комуникации.

Luba6ky, N.Nikolov и Боби Иванов бяха на представянето на този уникален телефон и заснеха цялата презентация. Видеото може да се види и в нашия Vbox канал, ако предпочитате него.

LG G2 съчетава мощен хардуер, ергономичен дизайн, практични функции и интуитивен интерфейс. Смартфонът притежава 5,2-инчов Full HD дисплей и благодарение на иновативния си дизайн може лесно да бъде използван с една ръка. Основна заслуга за това има бутонът за регулиране на звука и включване и изключване на устройството, разположен на гърба на смартфoна – Rear Key Button. G2 е първият телефон, при който всички странични бутони са обединени в един и разположени на задния панел. Идеята за това идва в резултат на проучвания, които сочат, че колкото по-голямо е мобилното устройство, толкова по-трудно става за потребителите до достигат страничните бутони. Преместването им на гърба на смартфона улеснява работата с тях, защото показалецът на потребителя естествено застава върху бутона Rear Key. Тази революционна промяна в дизайна прави и по-лесно регулирането на звука по време на разговор, като намалява риска от неволно изпускане на устройството. Устройството разполага с четириядрен процесор Qualcomm® Snapdragon™ 800 с мощност 2,26 GHz. Батерията му е с капацитет 3,000 mAh и е изработена така, че да бъде максимално компактна. Смартфонът разполага и с 13MP камера, която използва технологията Optical Image Stabilizer (OIS), за да предотврати замъгляването на изображението.

Телефонът получи своята премиера във VIVACOM, като апаратът ще се предлага с подарък оригинален калъф за първите закупили модела. LG G2 ще се предлага на цена от 29.90 лв./месец с тарифната линия MaxiCall.

lg

Таблетът LG G Pad 8.3 e най-новото допълнение в серията G. Също като LG G2, той е изработен така, че да предостави на потребителите уникално изживяване с богат набор от практични функции. Устройството разполага с 8,3-инчов Full HD дисплей и четириядрен процесор Qualcomm® Snapdragon™ 600 с мощност
1,7 GHz. Въпреки размерите си и издръжливата 4600 mAh батерия, LG G Pad 8.3 e достатъчно лек и удобен за работа само с една ръка. Благодарение на уникалното приложение QPair таблетът може лесно да се свързва с различни устройства. Друга практична функция е QMemo, която запазва всяка бележка, създадена на таблета директно и на телефона на притежателя.