Франция

Властите във Франция одобриха управлението на коли от водачи на 14-годишна възраст. Според новите закони, четириколки са четириколесни автомобили, които не могат да надвишават 45 км/ч, не може да имат батерия по-голяма от 4 kWh (за електрически двигатели, традиционни газови и дизелови версии не могат да имат двигател по-голям от 50cc) и не може да надхвърлят 349 кг собственото тегло. За да се нагласят по новите правила на пазара, Renault пускат намалена по-бавна версия на Twizy, специално за младежи с удостоверение.

ВИЖ ОЩЕ: Разсейването с телефон по време на шофиране е главен виновник за катастрофите

Новото Twizy е с достатъчно батерии, за да ви вози около 100 км. с максимална скорост от максимум 80 км/ч. Колата няма да издържи много голям товар, но има достатъчно място за вашите франзели, цигари, вино и новата ви приятелка, която сте си хванали, след като вече сте „бизнесмен“ само на 14 години и карате своя кола.

Е, къде е най-хубаво място в света, ако си на 14? Със сигурност Франция. Дали обаче това е правилно, остава да кажете вие. Дори с взето свидетелство, на 14 ти все още си дете, а поверявайки ти кола, която да е част от останалото движение, е нещо рисковано. Twizy има въздушна възглавница и колани, но ако се стигне до най-лошото, тази малка количка ще стане на хармоника.