Facebook-Messenger-web-2

Facebook пусна своето ново приложение, което обаче е за уеб потребителите. Това е новият Facebook Messenger, който може да го ползвате и през браузъра на вашия компютър. Той е абсолютно същият като приложението на телефона ви, но е много по-голям. С изключение на възможността да пращате гласови съобщения и това, че за някои настройки ще трябва да отидете в познатата Facebook страница, новото приложение Facebook Messenger за уеб дава всичко, каквото ви дава и това на телефона ви.

Facebook го пусна с идеята, че това ще ви помогне да се съсредоточите в разговора, а не да се разсейвате със транични неща, които ви излизат във фийда. Това не значи обаче, че Facebook Messenger напусна Facebook.com платформата или нещо подобно.

Честно казано няма нещо кой знае колко вълнуващо или интересно в новото приложение Facebook Messenger. Можете да пишете, да пращате снимки и емотикони, да правите групови чатове, да включвате звуковите и десктоп нотификации, но за всичко останало ще трябва да си отворите истинската страница. Хубавото е, че ако водите по 10 чата едновременно, те няма да закриват половината ви екран, но пък това е още един таб или прозорец, който трябва да отворите. Може би има скрит смисъл в това нововъведение на Facebook, а може и да е поредното нещо, което никога няма да ползвате. Остава да разбере.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS