Първото за годината състезание с летящи дронове у нас ще се проведе в Аспарухов парк, в гр. Варна на 25 и 26 юли. Международното събитие MultiGP Varna 2020 се организира от местната дрон организация FPV Bulgaria. То ще се проведе с подкрепата на Община Варна, като част от инициативите на българската организация за популяризиране на дроновете Drone ARENA и Асоциация Обединено дрон общество.

Състезанията с летящи дронове са една от най-атрактивните и динамично развиващи се нови спортни дисциплини, която вече има почитатели в цял свят. У нас в този тип надпревари вече участват десетки състезатели. Варненското събитие ще се проведе според международните правила на MultiGP – най-голямата световна организация за дрон състезания, на която Drone ARENA е партньор за България.

„Варна, заедно със София, е сред най-активните градове в развитието на състезания с дронове в България. Радващо е, че местната общност се увеличава непрекъснато и този иновативен спортен формат намира все повече привърженици в морската ни столица. Това ще позиционира успешно града в една изключително динамична област, която тепърва ще се развива, особено с въвеждането на регулация на дроновете в България, с което развитието на сектора тепърва ще се ускорява през следващите години“ – сподели Антон Пулийски, основател на Drone ARENA и Асоциация Обединено дрон общество.

Повече информация за дрон състезанието е достъпна на адрес:

https://www.facebook.com/events/306850903657867/?event_time_id=306850910324533

Сподели
Предишна страницаИзбрани смартфони и смарт часовници Samsung с до 100 лв. онлайн отстъпка от VIVACOM
Следваща страницаSamsung прогнозира старта на 6G през 2028
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.