Очилата за слънце притежават способността да защитават очите през зимата, пролетта, лятото и есента, в градски, планински и морски условия. Те надеждно пазят зрението от ярката слънчева светлина и ултравиолетовите лъчи. Последните могат да го увредят и доведат до нежелателни заболявания. Възможно е да се случи в по-зряла възраст, но и в ранни години под различни форми. Това мнение се споделя от водещи лекари в тази област.

Предоставяме на вниманието ви няколко факта за вредата, която могат да нанесат ултравиолетовите лъчи.

Те предизвикват появата на сериозни болести на очите и кожата около тях. Факт, налагащ да избираме слънчеви очила с изключителна прецизност и съобразяване с техните възможности и предимства. Ако върху тях има обозначение „UV400“, можем спокойно да ги купим. Опасната за зрението ни слънчева радиация е сведена до минимум.

Важно е да имаме предвид и доколко стъклата покриват очите. Колкото повече, толкова по-добре. Слънцето не е в състояние да нанесе значителни вреди, защото е възпрепятствано да ги достигне. Винаги използвайте качествени и оригинални слънчеви очила. Със сигурност можете да ги намерите в добрите магазини като OpticMag.net на ниска цена или пък на промоция.

Разбирането, че тъмните стъкла гарантират по-добра защита от оцветените различно, е лишено от основание. Цветът не оказва влияние върху тази им способност, а върху други. Например постигането на контрастност.

Видът на стъклата също не предпазва от ултравиолетова радиация. Те могат да постигнат по-добра видимост при определени условия, но не пазят очите от слънцето.

В заключение нека кажем, че в изброените случаи цената не е от значение. Определяща е маркировката, която указва доколко благонадеждна е тяхната защита.