мелиса melissa climate

20-годишният български студент Любомир Янчев получи инвестиция на стойност 1 млн. лв. за своя проект „Мелиса“ (Melissa Climate). Средствата идват от двама инвеститори – частен и европейски, по програмата „Джереми“.

С иновативното устройство потребителите могат да управляват климатика в дома си от всяка една точка на света, като единственото небходимо е наличието на смартфон и интернет. 

Използващите „Мелиса“ ще виждат данни за температурата навън, в дома си и влажносттта, като ще имат достъп до всички настройки на климатика през мобилното приложение. С времето устройството ще научава навиците на потребителя, а нейните създатели обещават до 25% по-ниска сметка за ток. „Мелиса“ дори е способна да засече когато се прибирате вкъщи.

„Мелиса беше само мечта, година и половина по-късно тя вече е готов продукт. Толкова много безсънни нощи най-накрая се изплатиха. Аз съм гладен за успех. Ако днес не постигна нещо значимо, кога?“, споделя пред Нова телевизия Любомир Янчев. Toй и неговият екип ще предложат устройството в Турция, Испания и Гърция. To e налично и в България на цена от 119 лв.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS