Рядко виждаме български проекти в платформите за набиране на средства като Kickstarter или Indiegogo, още повече успешни такива. Може би рядко тук някой се престрашава да опита финансиране на своя идея по този начин, но не и Владимир Савченко, който има интересен проект и усилено работи по реализирането му.

Нивата на въглероден диоксид постоянно се покачват по различни причини, като доста хора се притесняват от това. И има защо, не говорим само за въздуха, който дишаме навън. Когато стоите на затворено газът логично е с по-голяма концентрация. Това пречи на правилната работа на органите ви, включително и мозъка, което може да се отрази в отрицателна посока на вашата концентрация и ползотворна работа. Това са само част от нещата, вдъхновили Савченко да потърси удобно устройство, което да му показва нивата на въглероден диоксид в офиса му. Всички такива джаджи са скъпи или прекалено сложни. Сега внимавайте, това са ключовите две думи в проекта Simple CO2 Monitor в Kickstarter.

Оказва се, че хората предпочитат нещо просто и сигурно, вместо да се чудят какво значи концентрация на въглероден диоксид 2000 ppm. Е, точно за тях е простото устройство. На снимката по-горе виждате концепцията за него – 3D-принтирано тяло с индикатор и надписи, които да показват както концентрацията, така и най-елементарно дали тя отива на добре или на зле. Това е. Савченко търси 500 долара финансиране, като едва десетина дни след началото на кампанията, той е събрал два пъти повече от необходимото за реализиране на проекта.

Ако се интересувате от идеята на Владимир Савченко, можете да проследите кампанията на нейната страница:

« SIMPLE CO2 MONITOR – Kickstarter »

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS