Nissan-Sport-Nismo-Smartwatch-1

Смарт часовниците са един от най-обсъжданите продукти от потребителската електроника. Техните собственици са нетърпеливи да използват максимално всичките им функции. Tе не са само стилен аксесоар, но и истински помощник в ежедневието. Представяме ви списък с няколко полезни функции и възможности, които очакваме да бъдат внедрени в предложенията с Android Wear платформата и Apple Watch, който очакваме с нетърпение.

Виж още: LG Watch Urbane е най-луксозният умен часовник, който сте виждали

1. Домашен контрол

smart-home-650-80

Вече имаме възможност да контролираме Nest сензорите в умния ни дом, ако ползваме часовник Pebble или Android Wear приложение. Чрез смарт часовник могат и да се стартират някои коли, но това изобщо не изчерпва списъкa с потенциални възможности за контрол над дома и вещите ни. Експерти смятат, че свързания умен дом на бъдещето ще бъде възможен до голяма степен благодарение на носимите аксесоари. Google вече работи върху системата „Works with Nest”, която е възможно да се превърне в стандарт.

2. Приложения за здравето

HealthAppleWatch

Приложенията за здравето не са само пулсомерите, които виждаме в повечето умни часовници на пазара. Големите компании работят сериозно върху приложения, които биха могли да бъдат от значителна полза на собствениците на смарт часовници. В голяма част от случаите концепциите и идеите изискват законодателна промяна, така че те да бъдат признати като медицински средства. Тези аксесоари на бъдещето биха могли да бъдат също и глюкомери (измерват нивото на кръвната захар), като по този начин заменят сегашните устройства за тази цел.

3. Мобилни проектори

The-Cicret-Bracelet1

Малките размери на смарт часовниците и внедряването на малък проектор е напълно изпълнимо. Възможностите едва ли ще бъдат впечатляващи, но на една малка повърхност може да бъде възпроизведено изображение. Очакваме това да бъде удобна функция в сферата на образованието.

4. Разплащателна платформа

Снимка: Eric Risberg
Снимка: Eric Risberg

Идеите за мобилно разплащане чрез смарт приложение не навсякъде успяха да се реализират добре. Напълно е възможно Apple Pay и Apple Watch да променят статуквото, като дадат един нов и удобен начин за безконтактното разплащане.

5. Лесно пътуване

oyster-650-80

Друга възможност на NFC комуникацията е интеграция с различни електронни системи. В Лондон вече е възможно да се използват смарт часовници като карти за пътуване. Безконтактните карти, които са разработени като приложение в носимите аксесоари, могат да бъдат новата революция в реализирането на едно удобно и по-лесно пътуване в градския транспорт.

6. Визуализация на изображения

LG G Watch R Picture 6

Новите технологии в екраните позволяват много по-голяма енергоефективност. И макар производствените процеси да са скъпоструващи и почти недостъпни при по-големи диагонали, при смарт часовниците те могат да бъдат реализирани. Проблем при текущите модели са автономността на батерията и това до голяма степен се дължи на използваната технология за дисплей. Ако се използват нови разработки, тогава ще имаме един висококачествен и много ефективен екран, който да ползваме при необходимост.

7. Алтернативна комуникация

apple-watch-heart-650-80

Изпращането на съобщения може да бъде и по-интересно. Apple има идеята да внедри възможност за предаване на серия от вибрации, които да подсетят потребителя за дадено събитие.