Obi-smartphones

Джон Скъли, бившият главен изпълнителен директор от Apple, представи смартфоните Obi, които са създадени от неговата компания за развиващите се пазари. Obi Worldphone обяви два модела предназначени за теритоториите на Азия, Африка и Близкия Изток, където младите потребители нямат достатъчно средства за смартфон с добри характеристики.

SF1 е модел с 5-инчов екран с FULL HD резолюция и гъстота на пикселите 443 ppi, Qualcomm Snapdragon 615 процесор и Android Lollipop. Той има основна камера с резолюция от 13 мегапиксела и технология за бързо зареждане на батерията, която позволява достигане на пълен заряд за по-малко от три часа.

Базовата конфигурация има 2 GB оперативна памет и 16 GB вътрешна памет, като цената на устройството е 199 щатски долара. За сумата от 249 долара потребителите ще могат да си закупят по-добрия модел с 3 GB оперативна памет и 32 вътрешна такава.

SJ1.5 има 5-инчов екран с резолюция от 1280×730 пиксела, който е направен от 2.5D извито стъкло и обвито в цветен корпус. Цената на устройството е 129 щатски долара, за които получавате 4-ядрен процесор, 16 GB вътрешна памет и възможност за разширяване чрез microSD карта. Устройството е оборудвано с предна и задна камера и се задвижва също от Android Lollipop.

И двата модела имат два слота за SIM карта и вграден софтуер за защита от вируси и злонамерен софтуер. Телефоните ще бъдат пуснати на пазара във физическите магазини и при онлайн търговци през месец октомври.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS