batman-v-superman-movie-photo-bat-signal

Вчера официално стартира тазгодишното издание на най-голямото събитие за поп култура в момента – San Diego Comic-Con. На него се очаква да бъдат представени нови неща в сферата на комикси, филми, сериали, игри и каквото още се сетите. Първата новина, свързана с всичко това, касае следващия филм за Батман от вселената на DC Comics. Той ще бъде вторият с този супергерой от новата филмова вселена на студиото след “Батман vs. Супермен: Зората на справедливостта” (Batman v Superman: Dawn of Justice).

Както знаете, в гореспоменатия филм, който ще излезе през март 2016 г., героят на Батман ще бъде изигран от Бен Афлек, който през последните години се доказа и като доста успешен режисьор, печелейки Оскар за своя “Арго” (Argo), както и серия други награди за останалите си филми. Е, според източници, които по-късно се потвърдиха, освен че Афлек ще застане зад черната маска и в самостоятелен филм за Батман, той ще го и режисира. Сценарият също ще бъде написан от него, в партньорство с филмовия продуцент и дългогодишен писател на комикси Джеоф Джоунс.

Много хора нямат доверие на Бен Афлек и играта му като Батман, позовавайки се на слабата му представяне като друг комикс герой – Daredevil (Дявол на доброто) в едноименния филм от 2003 г. Интересното е, че самият Афлек преди няколко месеца спомена в интервю, че се смята за пораснал като актьор и не би поел ангажимента, ако не смята, че ще се справи. Наистина не можем да коментираме преди да видим филма. Колкото до ролята му на режисьор, смятам че би могъл да се справи, предвид предишната му работа на по други филми. Ще видим.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS