Концеп;ия за iPhone 8 | Снимка: Tech Driven Times

Както вече много добре знаем, почти сигурно е, че iPhone 8 ще притежава възможност за безжично зареждане. Според нов доклад обаче, новото устройство няма да може да се зарежда безжично от самото начало, защото технологията няма да е готова за деня на премиерата. Предполага се по-скоро, че функционалността ще бъде налична малко по-късно, след съответен ъпдейт.

Новината докладва Джон Грюбер (John Gruber) в своя Twitter профил. Той споделя още, че забавянето ще е подобно на това при Portrait Mode, който бе представен с iPhone 7 миналата година, но стана наличен едва месец по-късно с ъпдейтът към iOS 10.1.

Друга възможност е аксесоарът за безжично зареждане да се продава отделно и то по-късно, поради същото това забавяне в производството. Друг е въпросът дали тук говорим за индуктивно зареждане (като това, което някои Android смартфони поддържат), или безжично зареждане от разстояние, което вече би било нещо ново и различно. Друг е въпросът дали само iPhone 8 ще има безжично зареждане, или ъпгрейднатите iPhone 7s и 7s Plus също ще го поддържат.

Според някои източници е възможно Apple да работят точно над технология за зареждане от разстояние. Друга възможност е iPhone да използва новия Smart Connector за безжичното зареждане. Остава да почакаме, за да разберем повече.

2 Коментари

  1. Ежедневните предположения и гадаене не бих нарекъл точно „почакване“ , ама хайде… Статии да има, че да има и клик-ове за пред рекламодателите.

  2. На моята NOKIA ГО имам от 2014 , а тея кретени още не могат да ги измислят на сапунерките си за по 2000 лева…..

Comments are closed.