Вече сме говорили за дългоочакваното продължение на „Човек от стомана“ (Man of Steel), което предстои да излезе в началото на пролетта през 2016 година и ще покаже както Батман, така и още няколко супергерои от вселената на DC Comics. Ще ви запозная с последните новини, които се въртят около този филм в интернет.

ВИЖ ОЩЕ: Всички сме чували за тях, но никога няма да разберем кои са Anonymous

Първото нещо, което ще споменем, е че официално вече съвсем скоро трябва да очакваме появяването на първия трейлър за филма (е, не точно – за първи път тийзър беше показан на San Diego Comic-Con 2014). Според източници видеото ще бъде пуснато онлайн през ноември или началото на декември месец. Какво и кого точно ще видим в него обаче засега не се знае. Ще трябва да почакаме още малко.

Още когато си говорихме за първи път за Batman v Superman: Dawn of Justice споменахме и костюма на Батман, който режисьорът Зак Снайдър показа в Twitter. Знаем, че той залага по-скоро на традиционен костюм, който навява спомени за старите комикси с Черния рицар. Споменахме също и (тогавашния) слух, че във филма ще бъде включен и втори костюм, специално за борба със Супермен (както знаем, лентата е вдъхновена от комикса The Dark Knight Returns на Франк Милър). Сега вече знаем – вторият костюм, за който ставаше въпрос, ще бъде опасан с криптонит (камък от родната планета на Супермен, който е единствената му слабост) и ще изстрелва ракети! Уау! Въпрос: откъде точно смята Брус Уейн да се сдобие с въпросния криптонит? И аз не знам. Но той е милионер, все ще измисли нещо. Има обаче и друго – досега криптонитът не е споменаван изобщо, дори и в „Човек от стомана“, който си беше филм само за Супермен. Как Снайдър смята да го имплементира в предстоящата продукция ще трябва да почакаме, за да разберем.

Зак Снайдър използва социалната мрежа Twitter и за да покаже за първи път колата на Батман. Видяхме я веднъж загатната на снимка заедно с костюма, а известно време след това получихме каквото искаме – официално представяне на возилото:

bat-tank-the-dark-knight-returns

Оказва се, че това не е всичко. В Батман vs. Супермен ще има второ моторно превозно средство, което ще използва героят на Бен Афлек. Какво обаче ще бъде то? Втора кола, мотор или пък летящо возило тип „Прилепа“ от „Черният рицар: Възраждане“ на Кристофър Нолан? Не знаем, а и никой не казва нищо. Аз лично бих се зарадвал много на един Bat-Tank, както в комикса, който вдъхновява филма (кликнете снимката вдясно). Това е още един тийзър, който Снайдър и компания ни подхвърлят, за да дразнят фантазията ни.

Вече нямам търпение, а остава около година и половина…