Снимка: Zack Snyder

Едва ли има някой, (който да се интересува от кино индустрията и) да не знае, че най-новият филм от сагата „Междузвездни войни“ (Star Wars VII) предстои да излезе в края на 2015 година. Едва ли и някой от същите тези хора не знае, че през 2016 година чакаме и новият Батман, който ще продължи историята от филма „Човек от стомана“ (Man of Steel). Той от своя страна се казва „Батман vs. Супермен: Зората на Лигата на справедливостта“ (Batman v Superman: Dawn of Justice)… последния да затвори вратата (това бие дори и „Зората на планетата на маймуните“). Най-вероятно ще се запитате обаче, защо споменавам тези два филма в една статия. Ще ви отговоря с един хаштаг: #STARWARSvBATMANvSUPERMAN

От известно време (няколко месеца), режисьорът на Батман vs. Супермен Зак Снайдър се закача с Джей Джей Ейбрамс (режисьорът на новия Star Wars), тъй като продукцията по двата филма върви по едно и също време. Първият се снима в момента в САЩ, докато космическата сага – в покрайнините на Лондон. А какво имам предвид под „закачка“? Много е просто. В своя Twitter профил, Снайдър периодично пусна няколко снимки от снимачната площадка на супергеройския филм, като в тях се виждат препратки към „Междузвездни войни“. Първата снимка е по-скоро колаж, показващ Супермен с тъмна роба и червен лазерен меч. Под робата се вижда знака на криптонския супергерой. Хаштагът тук е #SuperJedi

Няколко дни по-късно, Снайдър отново се обръща към Джей Джей Ейбрамс и компанията му Bad Robot Productions, този път директно с туит към акаунта на компанията: снимката показва Батман, който се разхожда из песъчлив терен, напомнящ на повърхността на планетата Татуин от филмите „Междузвездни войни“. Заедно с него е R2-D2 (или R2bin, както го е кръстил Снайдър). „Сагата“ обаче продължава: Ейбрамс решава да отговори на Зак и компания и на 8-ми август виждаме THE C3PED CRUSADER (C3P0 в костюма на Батман).

Вече едва сдържам радостта си! Двамата режисьори сериозно се бъзикат един с друг и това им харесва. На интернет това също му харесва, защото едва ли не е пред счупване, ако ме разбирате. Буквално преди седмица Зак Снайдър решава че ще спечели играта и туитва думите „Case closed.“, последвани от най-невероятната снимка, която съм виждал в последно време:

Очевидно stormtrooper-а е хванат да шофира колата на Батман с превишена скорост (може би я е откраднал) и сега полицаите на Готъм го отвеждат в районното. Лошо ти се пише, брато. Да беше продължал с търсенето на дроидите, както ти бе наредено.

И сега какво? Може би вярвате, че наистина Снайдър е спечелил тази своеобразна игра, но ще се излъжете. Според мен лично за сега Джей Джей води по точки и то само заради последното нещо, което ще ви покажа. Преди дни (на 18-ти септември), Ейбрамс пусна кратко тийзър видео на Хилядолетния сокол, кораба на Хан Соло. Всички с широко отворени очи гледахме всеки един детайл от кораба, за да си спомним старите епизоди и бягството от имперските сили с него. Целта на този клип обаче не е да ни запознае отблизо с кораба. Гледайте:

Втората част на видеото показва нещо феноменално – мелодията от „Междузвездни войни“ се сменя със саундтракът на Ханс Цимер към „Черният рицар: Възраждане“ (The Dark Knight Rises) и клипа показва, че някаква малка част върху долната страна на корпуса на Хилядолетния сокол има формата на The Tumbler (колата на Батман от същия този филм). Да, вярно – историята в „Батман vs. Супермен“ няма да има нищо общо с трилогията The Dark Knight на Кристофър Нолан, но все пак… Батман! А и Нолан е изпълнителен продуцент на новия супергеройски филм.

Нямам кой знае какво повече да кажа. Честно казано съм останал без думи. Можем само да чакаме и да се надяваме, че Снайдър ще отвърне на последния удар, нанесен от Ейбрамс, за да видим може ли го той по-добре. А кой в крайна сметка ще надделее, ще разберем на 18-ти декември 2015 (Междузвездни войни)… или пък на 25-ти март 2016 (Батман vs. Супермен).