anonymous-charlie-hebdo

Международната хакерска общност „Анонимните“ публично обяви своето намерение да удари сайтове на престъпната група Ислямска държава. Това е реакция и срещу острото нападение над „Шарли абдо“, която бе извършена от исламисти.

ВИЖ ОЩЕ: GOOGLE TRANSLATE СКОРО ЩЕ МОЖЕ ДА ПРЕОБРАЗУВА РЕЧТА В ТЕКСТ В РЕАЛНО ВРЕМЕ

Хакерите са обявили, че ,Основната цел на „Анонимните“ е спирането на техните канали за разпространение на информация, както и прекратяването на тяхното присъствие в интернет. Във видео съобщение се казва, че хакерите отмъщават в името на жертвите. Обявеният хаштаг за следене на техните действия е #OpCharlieHebdo. Вече има потвърдена една жертва, но сваленият сайт бързо се въстанови от поражението.

Предпочитаният начин за взлом на планираните сайтове е чрез претоварване на сървърите чрез изпращане на много заявки едновременно. Това е известно още като DDOS атака. Очаква се да вземат участие хакери от целия свят, а предполагаемите жертви са голям брой сайтове, предимно в териториите на Близкия Изток. „Анонимните“ са известни с обявяване на кампании (или „операции“) по повод дадени конкретни случаи. Групата стана известна преди години с организирана атака срещу последователите на Сциентоложката църква.