spotify

Американските власти успяха да проследят две деца в Мексико благодарение на музикалната стрийминг услуга Spotify. Момичета на възраст 4 и 6 години са отвлечени в Колорадо от Питър Бар и Британи Нън, след като Нън, тяхната майка, загубила съдебно дело за попечителство.

Разследването за определяне на тяхното местоположение било безуспешно, докато разследващият шериф Дрю Уебър решил да опита нова тактика. Знаело се, че Нън е била активен потребител в Spotify и след искане на заповед за обиск на сметка й, нейният IP адрес бил проследен до Мексико.

Шерифът също така проследил акаунта на Нън в Netflix и така тя била намерена в Кабо Сан Лукас, където получила пратка. Властите наблюдавали двойката в продължение на месеци, докато се реши как бегълците да бъдат екстрадирани, а децата безопасно върнати у дома.

В крайна сметка Питър Бар и Британи Нън били арестувани в Кабо Сан Лукас и върнати в САЩ, където ще се изправят в съда след повдигнати обвнинения. Миналата седмица децата са върнати на техните бащи.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS